Reflexions sobre l’informe PISA 2009 i Cloud Robotics

El primer classificat en el recentment publicat informe PISA (Programme for International Student Assesment) és un país com Corea del Sud (empatat amb Finlàndia). Aquest país curiosament porta 10 anys apostant per la robòtica educativa… i adhuc ha estat capaç de crear-ne una industria al voltant d’aquesta aposta estratègica també promoguda pels seus governs.
Casualitat?
ollo_01
En qualsevol cas, l’informe PISA ens delata que on cal aconseguir una millora més accentuada en el nostre país és en els àmbits científics, matemàtics i tecnològics i és per tant imperiós plantejar-se seriosament la robòtica educativa no només com a solució a la greu crisis de vocacions tecnològiques que tant necessita el país petit i Europa en general, sinó també en aquells punts on les proves PISA ens diuen que necessitem millorar. A més la robòtica personal és una aposta de segura de futur doncs es tracta d’un sector emergent.

9797_env_02
Crec que ja tothom té bastant clar que el nostre futur no estarà en la producció industrial on ni som ni serem competitius en un món globalitzat. Cal apostar pel disseny tecnològic i el valor afegit aportat pels enginyers i informàtics (els professionals que menys estan patint  el descomunal atur actual), i la robòtica personal i educativa crec que actualment ofereixen les millors garanties de futur. La interdisciplinarietat del la robòtica personal i educativa garanteix una especialització personalitzada alineada amb les aptituts i motivacions de cada nen i de cada alumne, desde la educació primària fins als estudis universitaris i recerca.
155456_165139080187815_165138276854562_278438_4290203_n
Els futurs i inminents robots personals: asistencials, de telepresència, de companyia, de vigilància, de neteja, robòtica colaborativa, etc,  combinada amb els propers avenços en progressió exponencial tecnològics i d’Inteligència Artificial en un món cada vegada més intercomunicat i informat a través de les xarxes produirà canvis socials molt més accelerats del que podem percebre on sempre tendim a pensar que els canvis sempre han estat, són i seràn lineals, i cal preparar adecuadament el nostre jovent per aquesta singularitat tecnològica -la primera de la història de la humanitat- que inevitablement ens espera i que he definit i batejat com CLOUD ROBOTICS





Comentarios