Músicos robóticos catalanes participarán en la final mundial de la Robocup Junior

110615 InfoK TV3

Alumnos del CEIP Bogatell liderados por J.M. Fargas y con el apoyo de RO-Botica han diseñado robots con piezas de Lego Mindstorms NXT y los han programado para que toquen la melodía del famoso videojuego Mario Bros.. Dentro de dos semanas, estos músicos robóticos participarán en la final mundial de la Robocup Junior que se hace en Estambul, en Turquía.

En palabras del propio Josep Maria Fargas (según carta recibida en lengua catalana):

==============================

Benvolgudes i benvolguts,

L'equip de competició del Taller de Robòtica LEGO Bogatell-Icària, BOGATECH, va presentar el projecte tècnic i va representar la prova de dansa titulada “Somnis de Musicoides” per a tots els alumnes de 6è de Primària (als quals s'han fet unes classes teòriques-pràctiques curriculars de matemàtiques i uns tallers utilitzant la tecnologia de robòtica educativa de LEGO). Aquest exercici de dansa representarà a Espanya al campionat del món de la RoboCup Junior International Istanbul 2011 del 6 al 10 de juliol.

La prova de dansa que ha realitzat BOGATECH és un exercici de construcció, programació i sincronització de 8 musicoides, és a dir, robots que toquen instruments musicals, formant una orquestra composada per 4 xilòfons, 1 piano tocat per 3 robots, 1 musicoide que toca la percussió amb 2 maraques, 1 pandereta i 1 cascavell, un membre de l'equip tocant la viola, una altre dirigint tota l'orquestra i la resta fent una representació a l'escenari. A més, també han realitzat una animació amb Scratch, que representa la mateixa escena, sincronitzada amb els musicoides pel robot de percussió mitjançant la placa de sensors PicoCat. És una prova molt divertida i friki, però molt difícil i amb un alt nivell de complexitat, i creiem que serà molt innovadora ja que pensem que potser serà la primera vegada que els robots fan la música, normalment ballen i es sincronitzen amb una música preenregistrada, i que un robot sincronitza una animació en Scratch...

A la nostra web http://www.bogatech.org/index.htm?inicio=esdeveniments trobareu el lligam a la notícia del InfoK de TV3 i el link directe al vídeo, on varen enregistrar part de la prova i varen entrevistar alguns membres de l'equip i alguns alumnes de 6è.

Josep Maria Fargas

BOGATECH

www.bogatech.org

Comentarios