Formació a docents LEGO ® Education Academy en robòtica educativa, organitzada per la FECC

EscolaCristiana

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) organitza 2 cursos de formació en Robòtica Educativa en col·laboració amb RO-BOTICA, partner certificat oficial de LEGO ® Education ACADEMYlego_edu_figura

Curs 1: Repte de la Ciutat Ecològica, LEGO ® Mindstorms Education

Curs bonificable (13067.01).

L’objectiu d’aquesta activitat formativa és proporcionar metodologies de treball que ajudin el docent a apropar l'alumnat d'ESO a la ciència i tecnologia a través de la robòtica -una àrea en la qual conflueixen altres àrees de coneixement com matemàtiques, física, enginyeria, electrònica, mecànica i informàtica- i aprendre a fer anar la robòtica educativa com a recurs didàctic en d’altres matèries curriculars com a mitjà per millorar el procés d’ensenyament - aprenentatge.

Adreçat a: Professorat d’ESO, coordinadors/es TIC-TAC, monitors d’activitats extraescolars (12-15 persones per curs).

Objectius:

  1. Conèixer la filosofia de treball de la plataforma de robòtica educativa LEGO Mindstorms® NXT.
  2. Aprendre a aplicar la robòtica educativa com a recurs didàctic per millorar la cohesió de la classe.
  3. Conèixer metodologies de treball amb robots educatius que permetin a l’alumnat d’assolir competències bàsiques: comunicativa, aprendre a aprendre, autonomia, iniciativa...
  4. Identificar propostes de treball per facilitar la introducció de la robòtica educativa LEGO Mindstorms ® en el model curricular de l’etapa.
  5. Assolir habilitats de facilitador per dirigir el treball autònom de l’alumnat quan es construeixen projectes amb ajuda de robots educatius.
  6. Aplicar la robòtica educativa com a recurs per aplicar metodologies de treball col·laboratiu.
  7. Aprendre a graduar l’abast dels projectes per proporcionar fluïdesa a les activitats i trobar el balanç entre repte i habilitats.
  8. Analitzar les possibilitats didàctiques de les competicions de robòtica.
  9. Guanyar confiança per traslladar les experiències de la formació a l’aula o taller d’extraescolars.

Formadors:

  • Sra Rocío Lara, LEGO ® Education Academy Teacher Trainer. Responsable de l’Àrea educativa de RO-BOTICA.
  • Sr. Javier Vidal, Responsable del Servei Tècnic de RO-BOTICA.

Calendari:

  • Data: 27, 29 de maig, 3, 5 de juny de 2013
  • Horari: de 15.30 a 19.30h (Darrera sessió: 15.30 a 18.30h)
  • Modalitat: presencial
  • Durada: 15 hores

Inscripció: Les sol·licituds d’inscripció es formalitzen a través del formulari que trobareu a la web de la FECC en l’apartat de Formació. (Si no ho esteu, cal inscriure-us)

 

Curs 2: Narracions digitals augmentades, LEGO ® WeDo – Scratch

Curs bonificable (13066.01)

L’objectiu general d’aquesta activitat formativa és aprendre a treballar amb la plataforma de robòtica educativa LEGO WeDo ® com a recurs didàctic per a la creació de narracions digitals fent ús del programari propi de LEGO ® i del programari Scratch. El treball desenvolupat en el curs es pot aplicar a diverses àrees del currículum: TIC, llengües (català, castellà, anglès), medi natural, social i cultural, matemàtiques, plàstica i música.

Adreçat a: Professorat de cicle mitjà i cicle superior de primària i coordinadors/es TIC-TAC (12-15 persones per curs).

Objectius:

  1. Comprendre la filosofia de treball de la plataforma de robòtica educativa LEGO WeDo®.
  2. Aprendre a programar amb el programari LEGO WeDo ® i amb el programari Scratch.
  3. Analitzar algunes propostes de treball per facilitar la introducció de la proposta de robòtica
    educativa Scratch-WeDo® al model curricular de l’etapa.
  4. Assolir habilitats de facilitador per dirigir el treball autònom de l’alumnat quan es construeixen projectes amb l’ajuda de robots educatius.
  5. Guanyar confiança per traslladar les experiències de la formació a l’aula.

Formadors:

  • Sra Rocío Lara, LEGO ® Education Academy Teacher Trainer. Responsable de l’Àrea educativa de RO-BOTICA.
  • Sr. Frank Sabaté, Mestre de l’Escola Projecte, assessor pedagògic expert en Scratch.
  • Sr. Javier Vidal, Responsable del Servei Tècnic de RO-BOTICA.

Calendari:

  • Data: 28, 30 de maig, 4, 6 de juny de 2013
  • Horari: de 15.30 a 19.30h (Darrera sessió: 15.30 a 18.30h)
  • Modalitat: presencial
  • Durada: 15 hores

Inscripció: Les sol·licituds d’inscripció es formalitzen a través del formulari que trobareu a la web de la FECC en l’apartat de Formació. (Si no ho esteu, cal inscriure-us)


Informació comú pels 2 cursos:

Lloc: A la seu de la FECC del c. dels Àngels, 18, 4t. Barcelona. (Veure mapa)

Important: Per al correcte aprofitament del curs és necessari que cada participant vingui a totes les sessions amb el seu portàtil. Per tal de connectar-lo a la xarxa, el portàtil haurà d'estar configurat per obtenir l'adreça IP de forma automàtica (DHCP).

Preu: L’import de la matrícula de cada curs formatiu és de 175 euros.

Bonificacions: Per a aquestes accións formatives, les escoles que hagin subscrit el Conveni d’Agrupació promogut per la FECC podran gaudir de la bonificació corresponent a càrrec del seu crèdit de formació.

Metodologia LEGO @ Education Academy impartida per RO-BOTICA, partner LEGO Academy certificat:

En la primera part del curs (sessions 1 i 2) el mètode de formació que s’utilitza és el “learning by doing”, de manera que la pràctica va per davant de la teoria. Els participants aprenen, mitjançant diferents accions, com s’han de resoldre els supòsits pràctics als quals s’enfronten. En les sessions 3 i 4 s’introdueix la metodologia d’aprenentatge basat en problemes, projectes i activitats.

En aquestes sessions es reforça el treball col·laboratiu com a metodologia d’aprenentatge, ja que els reptes es treballen per grups en diferents projectes per equip i on cadascun dels participants té un paper específic, i a més es crea de forma conjunta una història d'aula a partir de la combinació dels diferents models creats. Respecte al treball de competències el material del curs permet desenvolupar habilitats i actituds d’anàlisis i síntesi d’informació, desenvolupament de pensament crític, interacció per aprendre, foment de les relacions interpersonals, iniciativa i entusiasme, raonament eficaç i creatiu d'acord a una base de coneixement integrada i flexible, i estimulació del desenvolupament del sentit de col·laboració com a membre d'un equip per arribar a una meta comuna, tot ajudant a reflexionar sobre el paper del professor com facilitador o tutor de l’aprenentatge, més que transmissor de coneixements.

Nota: En el cursos es treballarà amb materials educatius de la firma LEGO ® Education sota els estàndards de formació i certificació d’aprofitament de LEGO ® Education Academy. En qualsevol cas, les metodologies i experiències desenvolupades es poden traslladar a altres sistemes de robòtica educativa.

Cursos homologats i certificats per la LEGO ® Education Academy
LEGO-ACADEMY

Comentarios